День Цивільного Захисту

23 квітня в Андріівському ліцеї N2 був проведений День ЦЗ, основна мета якого – удосконалення учнями та колективом працівників ліцею теоретичних знань і практичних навичок під час дій в умовах екстремальних ситуацій; вироблення певних умінь грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, воєнного, природного та терористичного характеру.
Протягом дня у ліцеї було заплановано та проведено ряд заходів. Відбулася навчальна евакуація учнів та працівників ліцею з приміщення навчального закладу. Надзвичайно цікаво пройшла зустріч вихованців та працівників ліцею з представниками Комунальної установи” Пожежно-рятувального підрозділу” Донецької селищної ради. Учні та працівники ліцею удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах виникнення пожежі, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя.
Продовженням дня ЦЗ стало проведення заняття учнів 5-7 класів з мінної безпеки на базі класу безпеки. Інструкторами Данської Ради у справах біженців (DRC)було проведено освітній захід з інформування про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ІНРМ). Учасники заходу на власному досвіді мали можливість переконатися, наскільки важливими та просто життєво необхідними виявилися знання, отримані в ході заходу. Вони дізналися про загрози, які існують (вибухонебезпечні предмети), алгоритми безпечної поведінки. Прості та корисні поради допоможуть зберегти здоров’я та життя у небезпечних ситуаціях.